Εγγραφείτε στο Newsletter για άμεση ενημέρωση
Το email σας: Κατηγορία:

Περιοχή μελών
Συχνες ερωτήσεις
Συνεργαστείτε μαζί μας

AssA MALL

Κέντρο προμήθειας υλικών και υπηρεσιών για τεχνικά έργα  

Εκατοντάδες συνεργαζόμενοι μηχανικοί συμβουλεύουν και αποστέλλουν στους πιστοποιημένους  προμηθευτές του AssA Mall  χιλιάδες  ζητήσεις υλικών και υπηρεσιών   για μικρά  και  μεγάλα τεχνικά έργα.

Υλικά τεχνικών έργων - Τούβλα τοιχοποιίαςΛΙΘΟΣΩΜΑΤΑ (ΤΟΥΒΛΑ – MASONRY UNITS)

 

 

Κατά τον Ευρωκώδικα 6 (EΛΟΤ ΕΝV 1996-1-1) λιθόσωμα είναι ένα στοιχείο κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τοιχοποιίας.

Αναλόγως της προέλευσής τους τα λιθοσώματα διακρίνονται σε 2 κατηγορίες, τα φυσικά όταν προέρχονται από φυσικούς λίθους και τα οποία απετέλεσαν το πρώτο δομικό υλικό, και τα τεχνητά τα οποία είναι βιοτεχνικά ή βιομηχανικά προϊόντα. Τα πρώτα τεχνητά λιθοσώματα ήσαν οι ωμόπλινθοι που κατασκευάζονταν επιτόπου του έργου και λόγω της χαμηλής αντοχής τους η χρήση τους έχει πλέον εγκαταλειφθεί.  Η πρόοδος της τεχνολογίας δομικών υλικών είχε ως συνέπεια την παραγωγή αρκετών τύπων λιθοσωμάτων με διάφορες ιδιότητες και πλεονεκτήματα. Η διάκρισή τους στον παρόντα Οδηγό γίνεται συνεκτιμώντας το πρότυπο ΕΝ 771 καθώς και τις χρήσεις που έχουν ως ακολούθως:

  1. Αργιλικά λιθοσώματα (οπτόπλινθοι ή κοινώς τούβλα), ΕΛΟΤ ΕΝ  771.01

  2. Λιθοσώματα από σκυρόδεμα  (τσιμεντόλιθοι  και κισηρόλιθοι), ΕΛΟΤ EN 771.03

  3. Λιθοσώματα από αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΕΛΟΤ ΕΝ  771.04

  4. Μια άλλη διάκριση των λιθοσωμάτων είναι αυτή που γίνεται ανάλογα με τις  ειδικές χρήσεις που έχουν(π.χ. πυρίμαχα, υαλότουβλα, διακοσμητικά).

Σημειώνουμε τέλος ότι υφίσταται και το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 771.02 το οποίο αναφέρεται σε λιθοσώματα από πυριτικό ασβέστιο τα  οποία  στον παρόντα Οδηγό δεν αναπτύσσονται  λόγω του ότι δεν χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.Προδιαγραφές


Τα στοιχεία
Περιοχή μελών
Κατηγορίες έργων
`
assamall.gr

@2015 CopyrightTM All right reserved. Κοινωνικά δίκτυα:     

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια απορία σας σχετικά με τον τρόπο που μπορεί το AssA Mall να σας φανεί χρήσιμο.

Επωνυμία
Επίθετο
Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Μήνυμα
Captcha Image
Αποκλεισμός Αυτοματισμών (Captcha)


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια απορία σας σχετικά με τον τρόπο που μπορεί το AssA Mall να σας φανεί χρήσιμο.

Επωνυμία
Επίθετο
Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Μήνυμα
Captcha Image
Αποκλεισμός Αυτοματισμών (Captcha)