Εγγραφείτε στο Newsletter για άμεση ενημέρωση
Το email σας: Κατηγορία:

Περιοχή μελών
Συχνες ερωτήσεις
Συνεργαστείτε μαζί μας

AssA MALL

Κέντρο προμήθειας υλικών και υπηρεσιών για τεχνικά έργα  

Εκατοντάδες συνεργαζόμενοι μηχανικοί συμβουλεύουν και αποστέλλουν στους πιστοποιημένους  προμηθευτές του AssA Mall  χιλιάδες  ζητήσεις υλικών και υπηρεσιών   για μικρά  και  μεγάλα τεχνικά έργα.

Υλικά τεχνικών έργων - Χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος Οι χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος (Χ.Ο.Σ.) είναι προϊόντα χάλυβα που κατατάσσονται στην ομάδα των μη ή ελαφρά κραματωμένων χαλύβων και οι οποίοι θεωρούνται κατάλληλοι για την ενίσχυση (όπλιση) του σκυροδέματος.

Σύμφωνα με τα Πρότυπα ΕΛΟΤ959 και ΕΛΟΤ971 οι χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος διακρίνονται:

·       Στους συγκολλήσιμους S400s και S500s  (κατά ΕΛΟΤ 971)

·       Στους συγκολλήσιμους υπό προϋποθέσεις S220, S400 και  S500 (κατά ΕΛΟΤ 959)

όπου οι αριθμοί αντιστοιχούν στην προδιαγραφόμενη  χαρακτηριστική τιμή του ορίου διαρροής (σε MPa), ενώ το πεζό γράμμα ‘‘s’’ (στο τέλος) δηλώνει συγκολλήσιμους χάλυβες.

Οι χάλυβες αυτοί μπορούν να χαρακτηρισθούν ως χάλυβες κανονικής ολκιμότητας (παρ’ όλο που η έννοια της ολκιμότητας δεν αναφέρεται ρητώς στα Πρότυπα ΕΛΟΤ 959 και ΕΛΟΤ 971). Υπάρχουν και χάλυβες υψηλής ολκιμότητας που καλύπτουν τις αυξημένες απαιτήσεις για αντισεισμική συμπεριφορά των κατασκευών, όπως προβλέπεται από τον ΕΚΩΣ-2000 και από τον Ευρωκώδικα 8, αλλά και από το υπό έκδοση νέο Ευρωπαϊκό Πρότυπο. Τέτοια όμως κατηγορία χαλύβων δεν προβλέπεται στα Εθνικά μας Πρότυπα. Οι απαιτήσεις αυτές μπορούν να είναι επιπροσθέτως απαιτητές από τους χρήστες για κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας.

Σήμερα στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά οι συγκολλήσιμοι χάλυβες και ειδικότερα η κατηγορία  S500s.

 Προδιαγραφές


Τα στοιχεία
Περιοχή μελών
Κατηγορίες έργων
`
assamall.gr

@2015 CopyrightTM All right reserved. Κοινωνικά δίκτυα:     

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια απορία σας σχετικά με τον τρόπο που μπορεί το AssA Mall να σας φανεί χρήσιμο.

Επωνυμία
Επίθετο
Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Μήνυμα
Captcha Image
Αποκλεισμός Αυτοματισμών (Captcha)


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια απορία σας σχετικά με τον τρόπο που μπορεί το AssA Mall να σας φανεί χρήσιμο.

Επωνυμία
Επίθετο
Όνομα
Τηλέφωνο
Email
Μήνυμα
Captcha Image
Αποκλεισμός Αυτοματισμών (Captcha)